Report

Přetahovaná s Energií došla do prodloužení. V něm rozhodl Najman

Liberec – Čtyři využité přesilovky, jeden gól v oslabení, neproměněné trestné střílení. To vše nabídlo utkání, v němž se oba týmy pravidelně střídaly ve vedení. Po šedesáti minutách svítil na kostce stav 4:4 a na řadu tak přišlo prodloužení, v němž byli úspěšnější domácí.

Skóre se otevřelo už v sedmé minutě utkání, kdy se z nepřehledné situace před Králem prosadil Tomáš Rachůnek. Tygři poté marně hledali recept na Dominika Frodla, nakonec ho ale ve druhé části pokořili. Jakub Rychlovský tečoval při přesilovce za čáru střílenou nabídku Adama Najmana a srovnal na 1:1. V polovině zápasu ovšem využily početní výhodu i Karlovy Vary. Ondřej Procházka obdržel puk na pravý kruh a zamířil přesně do horního rohu.

Přestřelka nicméně pokračovala a po dalším faulu Energie se opět radovali domácí. Adam Najman se v mezikruží uvolnil povedenou stahovačkou a nechytatelnou ranou zápěstím vstřelil druhý gól Liberce. Poslední slovo ve druhé třetině si však vzal soupeř, který skóroval v oslabení zásluhou Ondřeje Beránka. Další branku mohl ještě přidat Tomáš Rachůnek, toho ale Král při trestném střílení vychytal.

Tomáš Filippi o utkání
Je to cenné vítězství. Za každou malou chybu jsme byli potrestání a Energie nám už letos vzala hodně bodů. Jsem rád, že jsme tentokrát ten bod navíc urvali my.

Důležitost tohoto momentu se ukázala hned na začátku poslední periody. T.J. Melancon totiž nahodil puk na bránu a Tomáš Filippi jeho pokus tečoval do sítě. A o chvíli později bylo ještě líp! Střela Ronalda Knota při přesilové hře se od tyče odrazila k Jaroslavu Vlachovi, jenž dorazil kotouč do brány a poprvé překlonil vedení na stranu Liberce. To však dlouho nevydrželo, jelikož na 4:4 vyrovnal při samostatném úniku Dávid Gríger.

Utkání tak dospělo do prodloužení, které nakonec po nahrávce Kellyho Klímy rozhodl svým druhým gólem večera Adam Najman.



Trainerstimmen

Boris Žabka
Bílí Tygři Liberec
„I když to není výhra za tři body, týmu patří velké poděkování za to, jak utkání zvládl. Pomohli jsme si v přesilovkách a taky si v jedné uškodili, proto byl zápas hodně nahoru dolů. Soupeř měl velmi dobrý pohyb a potvrdil, že má skvěle postavený mančaft. O to je naše vítězství cennější."
Václav Eismann
HC Energie Karlovy Vary
„Cítíme, že jsme mohli sahat po vítězství. Není podle mě těžké vypátrat, proč se tak nestalo. Devět našich vyloučení a tři branky soupeře v přesilovce byly rozhodující. Takovéto zápasy musíme hrát s lepší disciplínou, jinak není možné vyhrávat."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner